Blog

3 Hopsoorten

18 AUGUSTUS 2021

Transparantie van de gebruikte producten bij het brouwen van bier is belangrijk! Dit zijn alvast de hopsoorten die je in “Weyn” binnenkort zal terugvinden…

De Glazen!!!

16 AUGUSTUS 2021

De glazen zijn geleverd! Nu het bier nog…

4 granen

23 JULI 2021

Het is nog een dikke 2 maand wachten tot we “Weyn” kunnen proeven, maar hier al de 4 granen die de smaak mee gaan bepalen: gerstmout (80%), tarwemout, chocolademout en havervlokken.

Nog maar 30 bakken in voorverkoop

6 JULI 2021

De glazen zijn in productie, het brouwslot ligt vast, het recept is definitief en er zijn nog maar 30 bakken in voorverkoop beschikbaar!!!

Legale stap nr 659

16 JUNI 2021

Ondertussen is de drank vergunning, accijnzen, aanpassing KBO en BTW rond en zijn bijna alle legale stappen genomen om het bier te kunnen commercialiseren.

Het Etiket is er!!!!

7 JUNI 2021

Jawel Caro heeft het etiket design af. Hoe cool is dat!!!!

Legale stap nr 658

7 JUNI 2021

Ook legaal moet uiteraard alles correct zijn, o.a. vergunning FAVV, aanmelding voor accijnzen en ook mijn activiteiten van mijn bedrijfje uitbreiden:

Brouwslot ligt vast

1 JUNI 2021

Het brouwslot ligt nu helemaal vast, mid tot eind september komen er 3 paletten bier naar mijn richting!

Een Barcode

1 JUNI 2021

Alhoewel een barcode niet echt nodig is, is het wel handig voor lokale handelaars die het in de rekken willen leggen, heb er daarom maar gekozen om bij GS1 een reeks barcodes aan te kopen en ja hier is het dan, de barcode van het eerste biertje van de Weynbrouwerij:

Het etiket part 2

31 Mei 2021

Dat was het berichtje dat waar ik zo naar uit keek! En ja hoor het “voorlopig ontwerpje” ziet er super uit. We moeten nog een paar dingen finetunen en einde deze week hebben we gewoon het eerste etiket van “Weyn”! Jullie moeten nog even wachten tot het af is … Sorry!

Het etiket

10 Mei 2021

Vandaag een super toffe meeting met Caro Vermeir aka Studio Caro. Ik heb haar min of meer carte blanche gegeven om het bier etiket te ontwikkelen. Op basis daarop zal ik mij baseren om ook de stijl van de website aan te passen.

Midden juni zou er een ontwerp zijn. Ik begin alvast af te tellen!

BeerSelect

5 Mei 2021

Vandaag mijn eerste meeting bij BeerSelect met Miel om te kijken of zij de huurbrouwerij zijn die mijn bier gaan brouwen.

Super aangename kennismaking! Hier ga ik mijn eerste 2000L bier brouwen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0688-edited-scaled.jpeg

Dit biertje gaan we op grotere schaal maken

4 Mei 2021

Van de verschillende recepten die ik gemaakt hebt, waren er betere en iets minder geslaagde bij. Ik heb mijn laatste recept geselecteerd om te gaan brouwen op iets grotere schaal dan 20 liter.

Kobe Verbelen van Café Manger (gecertificeerd zytholoog) beschreef de homebrew als :

“Ongeveer 6.5%. Donkerblond-koper tot bijna amber.
Neus: zoetzure appel, toets citroen en appelsien.
Smaak: verfrissend, vlot doordrinkbaar. Licht bitter, fruitig en licht zoete afdronk, appelsienzeste. Bier met body.”

Mijn voorlaatste biertje drink ik nu nog even zelf:


Weynbeer

25 Maart 2021

40 worden en van je onderzoekers een cadeau krijgen dat deze hele “Weynbrouwerij” in gang zet…

Al jaren brouwde ik thuis mijn eigen bier, gestart met blikbrouwen, daarna vanaf de basis ingrediënten (met o.a. het handmatig malen van de granen) in een grote pot op het vuur, nog wat later door het brouwproces semi-automatisch te maken met een Brewie.

Het hele proces is al min of meer gecontroleerd, enkel de fijnheid van de gemalen mout, en het bottelen heeft nog heel wat ruimte voor variatie. Het gisten gebeurt in een kleine koelkast met verwarmingselement waar ik de temperatuur perfect kan controleren.

Voor mijn verjaardag kreeg ik 2 bierglazen met “Weyn” in gegraveerd met een bijbehorende gepersonaliseerde houten kistje.